De ce e bine să folosiți Uleiul de Cocos presat la rece?

De ce e bine să folosiți Uleiul de Cocos presat la rece?

Si ce e bine să stiți despre acesta?

  1. RAFINATE VS NERAFINATE?

Am atins un pic de ulei de nucă de cocos rafinat, deci probabil aveți deja o idee că acest tip de ulei nu este cel mai bun, deoarece este tratat la mai mult de 400 de grade, ceea ce degradează calitatea ulei și este adesea deodorizat și albit. Copra este un termen definit de industrie utilizat în mod obișnuit în Filipine pentru a se referi la cocosul uscat care a fost îndepărtat din nucă de cocos, dar este în sine inadecvat și necesită o rafinare ulterioară pentru a produce ulei de cocos.

Pe măsură ce uleiul este rafinat, acesta poate rezista, în general, la temperaturi de gătit ușor mai ridicate înainte de atingerea punctului său de fum. De aceea, unii oameni aleg un ulei rafinat de nucă de cocos, în ciuda beneficiilor nutriționale reduse semnificativ. Cele mai multe uleiuri de nucă de cocos pe raftul alimentar, dacă nu se specifică altfel, sunt uleiuri de cocos rafinate și pot fi chiar parțial hidrogenate sau hidrogenate, ceea ce creează grasimi , una dintre cele mai rele lucruri pe care le poți face pentru sănătatea ta. S-a dovedit științific că grăsimile cresc LDL sau colesterolul „rău”, reducând în același timp HDL sau colesterolul „bun”. De asemenea, poate provoca diabet zaharat de tip 2, un risc mai mare de afecțiuni cardiace și înfundarea semnificativă a arterelor.

COCONUT ULEI NERAFINAT

Uleiul de nucă de cocos nerafinat este adesea denumit ulei de nucă de cocos „virgin”. Din punct de vedere tehnic, uleiul de nucă de cocos prin natură este rafinat, deoarece uleiul, desigur, nu crește pe un copac, ci provine din nucile de cocos.

Cu toate acestea, uleiul de nucă de cocos „nerafinat” sau de nucă de cocos este o alegere bună.

Acest ulei de asemenea, nu este expus la niveluri ridicate de căldură precum uleiul de cocos rafinat și își păstrează aroma și mirosul de nucă de cocos distinct.

Ulei de nucă de cocos mai puțin rafinat este numit ulei de nucă de cocos virgin.

VIRGIN VS EXTRA-VIRGIN ?

Așa cum sa menționat, uleiul de nucă de cocos „virgin” este uleiul de nucă de cocos nerafinat. Dar care este diferența dintre uleiul de nucă de cocos virgin și extra-virgin? Practic nimic. Probabil că sunteți familiarizați cu acești termeni datorită uleiului de măsline, deci extra-virginul pare destul de legitim, nu? Fals. Spre deosebire de uleiul de măsline, în cazul în care diferența dintre virgin și extra virgin este cantitatea de acizi grași, nu există nicio reglementare care să reglementeze puritatea uleiului de cocos. Termenii înseamnă de obicei același lucru, unul nu este mai bun decât celălalt. Singura modalitate de a spune cu adevărat că aveți un ulei presat în mod corespunzător este să vă folosiți nasul – dacă are un miros dulce de nucă de cocos, așa cum ați deschis doar o nucă de cocos proaspătă, este cel mai probabil caz.

  1. ORGANIC VS ANORGANIC ?

Ca și în cazul tuturor alimentelor, dacă uleiul este certificat organic, ceea ce înseamnă că acesta are eticheta USDA Organic, înseamnă că nucile de cocos utilizate pentru producerea uleiului au fost cultivate fără utilizarea pesticidelor. Uleiul de nucă de cocos provine din miezul de nucă de cocos, ceea ce înseamnă că este blocat în siguranță în spatele unei cochilii dure. Pesticidele din sol de vor fi absorbite de rădăcini, dar din moment ce nucă de cocos este atât de departe de rădăcini, experții consideră că este puțin probabil ca aceste substanțe chimice să le atingă. Pe măsură ce cresc atât de înalți, nu sunt niciodată pulverizați cu pesticide.  

Dacă preferați să jucați în siguranță pentru sănătatea dvs. și pentru familia dvs., optați pentru organice, dar rețineți că există mărci care pretind că folosesc nucile de cocos cultivate în locuri mai îndepărtate fără pesticide, dar care nu trec printr-un proces de certificare ecologică din cauza costurilor și a birocrației. Certificarea ecologică este foarte costisitoare, iar consumatorii care se limitează la uleiurile de cocos certificate organice pot pierde unele dintre cele mai bune uleiuri de nucă de cocos care nu au fost supuse acestui proces scump de certificare ecologică.

Acum știm ce să căutăm când cumpărăm ulei de nucă de cocos, ce branduri pot fi de încredere?

Care brand de ulei de nucă de cocos este cel mai bun?

 Nu există o singură marcă de ulei de nucă de cocos pe care ar trebui să o căutați. Principalul lucru este să căutați uleiul de nucă de cocos presat la rece sau extra virgin într-un borcan de sticlă.

  1. Utilizare
  • Pierdere în greutate

Gătitul cu ulei de nucă de cocos poate fi de ajutor dacă încercați să slăbiți.

În mod natural, vă crește metabolismul, elimină stresul inutil asupra pancreasului, care vă ajută să ardeți mai multă energie și să reduceți greutatea. Uleiul de cocos conține, de asemenea, acizi grași, care vă pot ajuta să pierdeți greutatea. Ușor de digerat, veți găsi, de asemenea, că uleiul de nucă de cocos contribuie la sănătatea tiroidei.

  • Digestie

Gătitul cu ulei de nucă de cocos poate fi benefic pentru sistemul dvs. digestiv deoarece conține grăsimi saturate cu proprietăți antimicrobiene care ajută la eliminarea paraziților, bacteriilor și a altor elemente care pot cauza probleme de indigestie.

Acesta poate ajuta la prevenirea problemelor de stomac cum ar fi sindromul intestinului iritabil deoarece este ușor de digerat. Uleiul de nucă de cocos este de asemenea sănătos deoarece ajută organismul să absoarbă substanțe nutritive, vitamine, minerale și aminoacizi.

  • Sistemul imunitar

Gătitul cu ulei de nucă de cocos este o modalitate excelentă de a vă stimula sistemul imunitar. Are proprietăți benefice precum lipidele antimicrobiene, acidul lauric și acidul capricios. De asemenea, conține acidul caprilic care are beneficii antivirale și antifungice.

Corpul tău poate folosi aceste elemente pentru a le transforma în monolaurină, o substanță care ajută la prevenirea virușilor și a bacteriilor care pot duce la boli cum ar fi gripa, herpesul, HIV și cancerul. Persoanele cu diabet zaharat vor descoperi că uleiul de nucă de cocos poate ajuta la controlul nivelurilor de zahăr din sânge și la îmbunătățirea secreției de insulină.

De asemenea, sa dovedit că uleiul de cocos ajuta la dizolvarea pietrelor de rinichi.

  • Boli cardiace

Gătitul cu ulei de nucă de cocos este acum considerat benefic pentru inima ta. Conține 50% acid lauric, care este cunoscut pentru a ajuta la controlul unor condiții precum hipercolesterolemia și hipertensiunea arterială. Spre deosebire de alte uleiuri vegetale, grăsimile saturate de ulei de nucă de cocos nu sunt dăunătoare și nu vor crește nivelul de LDL.

  • Câteva exemple de utilizări cosmetice

Tratamentul părului uscat și deteriorat

Uleiul de cocos poate face minuni pentru părul uscat, deteriorat. Acizii grași îți înmoaie părul. Cel mai bun mod de a aplica este să frecați o cantitate mică în mâinile dvs. și apoi să o aplicați pe păr, de la rădăcini până la capete.

Apoi piaptănă-ți părul. Încercați să păstrați uleiul pe parul dvs. cât mai mult posibil. Împachetați-vă părul într-un prosop timp de cel puțin 15 minute, apoi aplicați un șampon ușor.

Părul tău va fi neted și matasos.

  • Demachierea

Uleiul de nucă de cocos este o modalitate excelentă de a scăpa de rimelul rezistent la apă sau de alt machiaj. Utilizați un disc de bumbac moale și aplicați uleiul de nucă de cocos. Apoi continuați să-l utilizați ca un remover de machiaj. Odată ce ați înmuiați cu uleiul de cocos machiajul, spălați-vă fața cu o spumă ușoară pentru a scăpa de reziduurile de ulei de nucă de cocos.

  • Scrub pentru corp

Combinați o lingură de ulei de nucă de cocos cu o lingură de cafea măcinată și veți obține un scrub excelent pentru corp. Respectați acest raport. Printre alte alternative la cafeaua măcinată, puteți folosi și lămâie, sare de mare sau zahăr.

  • Cremă de ras

Aplicați un strat subțire de ulei de nucă de cocos pe picioare înainte de bărbierit.  

Masca

Dorești să faci o mască de față rapidă și ușoară pentru noapte? Combinați o lingură de miere și o lingură de ulei de nucă de cocos lichid. Asigurați-vă că fața este uscată și curată și aplicați masca. Așteptați aproximativ 10 minute și îndepărtați-o cu un disc din bumbac inmuiat in apa calduta.

Deci, uleiul de cocos nerafinat, presat la rece este cea mai buna alegere pentru dv

Distribuie acest articol

Adaugă la lista de așteptare Vă vom informa când produsul va ajunge în stoc. Vă rugăm să lăsați adresa de e-mail validă mai jos.